Bouwkundige Beveiliging

Meer dan een goed slot

Bouwkundige beveiliging bestaat niet alleen uit het aanbrengen van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Ook de kwaliteit van wanden en deuren verdient uitgebreide aandacht. Met slechts enkele aanpassingen kunt u het inbraakrisico met maar liefst 90 procent beperken.

Blankestijn Beveiliging is erkend bouwkundig beveiligingsspecialist. Als geen ander weten we welke preventieve maatregelen het meeste effectief zijn. Uiteraard maken we daarbij gebruik van topmerken zoals Abus, Axa, Dom, Ikon, Lips, Nemef, Assa Abloy en Winkhaus.

Ons assortiment bestaat onder meer uit raamsloten, bijzetsloten, oplegsloten, secustrip, insteeksloten, meerpuntsloten, espagnoletsloten, cilinders, hangsloten, inbraakwerend beslag en  veiligheidsrozetten.

Onze specialisten kunnen u een vakkundig advies geven geheel afgestemd op uw situatie.

Sluitsystemen als bouwkundige beveiliging

Blankestijn Beveiliging levert intelligente sluitsystemen en zorgt bij aanschaf ook voor het beheer en onderhoud. U bepaalt namelijk precies wie, waar en wanneer toegang heeft tot een ruimte. Voor sommige organisaties is een sluitsysteem geen luxe, maar een absolute must om registratie en/of identificatie mogelijk te maken en bij te houden. Kiest u voor een van de systemen van Blankestijn Beveiliging dan kiest u voor gebruiksvriendelijke, snelle en doeltreffende bouwkundige beveiliging.

Lees meer over sluitsystemen.

Hang- en sluitwerk

Bouwkundige beveiliging bestaat onder andere uit hang- en sluitwerk. Hang- en sluitwerk is meer dan alleen een goed slot. Beperk het inbraakrisico met maar liefst 90 procent door het combineren van hang- en sluitwerk met de juiste deuren en wanden.

Lees meer over hang- en sluitwerk.

Elektromechanische sloten

Naast mechanische sloten is het inzetten van elektromechanische sloten geschikt voor kritische deuren van gebouwen en ruimtes. Maar ook in combinatie met toegangscontrole leveren deze sloten hun meerwaarde. Denk daarbij aan zwaar beveiligde instellingen. Gecontroleerd kunnen sloten worden vergrendeld of ontgrendeld.

Lees meer over elektromechanische sloten

Hang en sluitwerk

Hang & Sluitwerk assortiment

Ons assortiment bestaat onder meer uit raamsloten, bijzetsloten, oplegsloten, secustrip, insteeksloten, meerpuntsloten, espagnoletsloten, cilinders, hangsloten, inbraakwerend beslag en  veiligheidsrozetten:

  • Inbraakwerende veiligheidsloten
  • Elektromechanische sloten
  • Traliewerk
  • Rolluiken
  • Inbraakvertragende film tbv glas
  • Inbraakwerend glas
  • Inbraakwerende deuren

‘Fijne samenwerking en goed klantcontact. Denken mee en houden rekening met het proces van de klant.’

Dierenpark Amersfoort, Amersfoort

‘Vakkundig en plezierig advies, service gericht, meedenkend.’

Optisport, Houten

Bekijk meer reviews van tevreden klanten van Lagarde.

Gevelbeveiliging

Een van de onderdelen van bouwkundige beveiliging is gevelbeveiliging. Elk element in uw gevel: deur, raam en glaswerk heeft haar eigen zwakke plekken. Neem de juiste maatregelen voor een veiliger bedrijfspand.

Lees meer over gevelbeveiliging.

Kluizen

Een kluis ter grote van een kledingkast of zelfs een hele ruimte als kluis? Blankestijn Beveiliging biedt diverse oplossingen als het gaat om een goed beveiligde safe. Voor al uw kostbare en gevaarlijke spullen!

Lees meer over kluizen.

Normeringen voor hang- en sluitwerk

Voor hang- en sluitwerk zijn diverse normeringen beschikbaar. De kwaliteit van de oplossingen wordt daarmee gegarandeerd. De normeringen zijn van toepassing op diverse deelgebieden bijvoorbeeld, nooduitgangen beproevingsmethoden brandwerendheid en inbraakwerendheid. We lichten er een aantal uit.

NEN 5089 SKG** / SKG***

Voor het bepalen van de klasse van inbraakwerend hang- en sluitwerk worden eisen gesteld aan de inbraakwerendheid, duurzaamheid, corrosievastheid en, in sommige gevallen, aan de functionaliteit van het hang- en sluitwerk. Dit is een nationale NEN-norm, geldend binnen Nederland.

EN 1634-1 Brandwerendheid

Deze Europese norm beschrijft een methode voor het bepalen van de brandwerendheid van deuren, luiken en te openen ramen ingebouwd in openingen in verticale scheidingselementen.

EN 12209  Mechanische sloten

Deze Europese norm specificeert eisen en beproevingsmethoden voor duurzaamheid, sterkte, veiligheid en functionaliteit van mechanisch bediende sloten, grendels en sluitplaten voor deuren in gebouwen.

EN 14846 Elektromechanische sloten en sluitplaten

Deze Europese norm specificeert eisen en beproevingsmethoden voor kracht, veiligheid, duurzaamheid en functie van elektrische en elektronische componenten voor alle soorten elektromechanisch bediende sloten en sluitplaten toegepast op deuren en ramen in gebouwen.

Advies over normeringen

Wij geven u graag advies over normeringen en over de vereisten die gelden voor uw organisatie.

Bel mij terug