Hang- & Sluitwerk

Meer dan een goed slot

Bouwkundig beveiligen bestaat niet alleen uit het aanbrengen van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Ook de kwaliteit van wanden en deuren verdient uitgebreide aandacht. Met slechts enkele aanpassingen kunt u het inbraakrisico met maar liefst 90 procent beperken.

Blankestijn Beveiliging is erkend bouwkundig beveiligingsspecialist. Als geen ander weten we welke preventieve maatregelen het meeste effectief zijn. Uiteraard maken we daarbij gebruik van topmerken zoals Abus, Axa, Dom, Ikon, Lips, Nemef, Assa Abloy en Winkhaus.

hang-en-sluitwerk

Hang & Sluitwerk assortiment

Ons assortiment bestaat onder meer uit raamsloten, bijzetsloten, oplegsloten, secustrip, insteeksloten, meerpuntsloten, espagnoletsloten, cilinders, hangsloten, inbraakwerend beslag en  veiligheidsrozetten:

  • Inbraakwerende veiligheidsloten
  • Elektromechanische sloten
  • Traliewerk
  • Rolluiken
  • Inbraakvertragende film tbv glas
  • Inbraakwerend glas
  • Inbraakwerende deuren

Enkele producten uitgelicht

Blankestijn Beveiliging levert en onderhoudt bovenstaande hang- en sluitwerk oplossingen. Op deze website lichten we er een aantal uit, in meer detail:

Assa Abloy

Wij bieden sloten aan van diverse merken. Ter illustratie hierbij een aantal oplossingen van de fabrikant Assa Abloy. ASSA ABLOY is de grootste wereldwijde leverancier van slimme slot- en beveiligingsoplossingen.

Assa Abloy EL160 en EL162

Dit slot is bestemd voor die situaties waar een veilige vluchtweg gewenst is. De solide constructie en het zelfvergrendelende mechanisme in het slot zorgen voor een veilige vergrendeling van uw vluchtdeur. Deze vluchtdeur kan desgewenst uitgevoerd worden met een daarvoor goedgekeurd wisselgarnituur of een goedgekeurde paniekopener. Bij het sluiten van de deur wordt het slot mechanisch vergrendeld op zowel dag- als nachtschoot. Het slot is altijd door middel van een cilinder mechanisch te openen.

Assa Abloy EL260 en EL360

Dit slot is bestemd voor die situaties waar een veilige vluchtweg gewenst is en waar vanuit veiligheidsoverwegingen ook de signaleringen van het slot gewenst zijn. De solide constructie en het zelfvergrendelende mechanisme in het slot zorgen voor een veilige vergrendeling van uw vluchtdeur. Deze vluchtdeur kan desgewenst uitgevoerd worden met een daarvoor goedgekeurd wisselgarnituur of een goedgekeurde paniekopener. Bij het sluiten van de deur wordt het slot mechanisch vergrendeld op zowel dag- als nachtschoot. Het slot is altijd door middel van een cilinder mechanisch te openen.

Assa Abloy EL166 en EL066

De meerpunts krukbediende sloten van ABLOY® bieden tal van mogelijkheden. Naast de verhoogde veiligheid bieden ze dezelfde veelzijdigheid als de enkelpunt zelfvergrendelende sloten van ABLOY®. Meerpunts sloten van ABLOY® zijn gebaseerd op een enkelpunt slot EL060/EL160 in het midden en daarbij twee secundaire sloten met haakschoten. Alle drie sloten delen dezelfde voorplaat en worden aangestuurd door het hoofdslot. Bovendien is het slot mechanisch zelfsluitend. Ideaal voor vluchtdeuren die wel goed beveiligd dienen te worden.

Normeringen voor hang- en sluitwerk

Voor hang- en sluitwerk zijn diverse normeringen beschikbaar. De kwaliteit van de oplossingen wordt daarmee gegarandeerd. We lichten er een aantal uit.

NEN 5089 SKG** / SKG***

Voor het bepalen van de klasse van inbraakwerend hang- en sluitwerk worden eisen gesteld aan de inbraakwerendheid, duurzaamheid, corrosievastheid en, in sommige gevallen, aan de functionaliteit van het hang- en sluitwerk. Dit is een nationale NEN-norm, geldend binnen Nederland.

EN 1634-1 Brandwerendheid

Deze Europese norm beschrijft een methode voor het bepalen van de brandwerendheid van deuren, luiken en te openen ramen ingebouwd in openingen in verticale scheidingselementen.

EN 12209  Mechanische sloten

Deze Europese norm specificeert eisen en beproevingsmethoden voor duurzaamheid, sterkte, veiligheid en functionaliteit van mechanisch bediende sloten, grendels en sluitplaten voor deuren in gebouwen.

EN 14846 Elektromechanische sloten en sluitplaten

Deze Europese norm specificeert eisen en beproevingsmethoden voor kracht, veiligheid, duurzaamheid en functie van elektrische en elektronische componenten voor alle soorten elektromechanisch bediende sloten en sluitplaten toegepast op deuren en ramen in gebouwen.

Advies over normeringen

Wij geven u graag advies over normeringen en over de vereisten die gelden voor uw organisatie.

Bel mij terug